Tisková zpráva ze dne 26. října 2011.

26. října 2011

Letecké služby mají nového ředitele

Akciová společnost Letecké služby Hradec Králové, jejímž jediným akcionářem a vlastníkem je město Hradec Králové má nového ředitele. Výběrová komise, kterou tvořili členové představenstva, zástupci města a externí odborníci v personální oblasti, vybrala ze 102 uchazečů Ing. Vladimíra Grigu, který by měl do funkce nastoupit od 1. listopadu tohoto roku.

Při výběru jsme zohledňovali zkušenosti v oblasti civilního letectví, znalost daných předpisů, manažerskou způsobilost, vlastní vize i povědomí o činnosti královéhradeckého letiště,“ uvedl Jiří Jiroušek, předseda představenstva Leteckých služeb Hradec Králové, který byl jedním ze členů výběrové komise.

Výběrové řízení bylo vypsáno 5. září a zájemci se mohli přihlásit do 20. října. Zadavatel obdržel celkem 102 žádostí od uchazečů, z nichž přibližně 80% tvořili zájemci z regionu Východních Čech. Mezi uchazeči bylo i 10 žen.

Výběrové řízení probíhalo ve 2 kolech. Do prvního, které se uskutečnilo ve dnech 19. a 20. října, bylo pozváno 16 uchazečů, z nichž postoupilo pouze 6 do dalšího kola. To proběhlo v pondělí 25. října. Nový ředitel Ing. Vladimíra Grigu. Má celoživotní praxi v oboru letectví a celou řadu zkušeností s realizací koncepcí rozvoje letiště.

Nově zvolené představenstvo nyní připravuje na mimořádnou valnou hromadu Leteckých služeb Hradec Králové, která se uskuteční 1. listopadu v rámci jednání rady města, strategii dalšího rozvoje
a návrh změn včetně reorganizace.